Stiluri de bucătării pe care să le adopți în locuința ta

Stiluri de bucătării pe care să le adopți în locuința ta

Personalizarea locuinței este una dintre tendințele anului 2023, care se aplică și pentru bucătării. Ideea de a crea un spațiu în care să se îmbine perfect funcționalitatea cu stilul personal este din ce în ce mai des întâlnită. De aceea este bine să iei deciziile împreună cu un specialist, atunci când vrei să începi renovarea casei sau a unei părți din ea.

În showroom-ul CeraMall din București, situat pe Bulevardul Timișoara 80 B (intrarea din Valea Cascadelor prin strada Liniei), vei avea parte de îndrumarea de care ai nevoie în alegerea modelelor de gresie și faianță, astfel încât rezultatul final să fie unul în armonie cu toată casa.

Modelele inovatoare de bucătării aduc în prim plan spațiile luminoase. Bucătăriile de tip open-space, care favorizează conectarea la mai multe camere, ajung, în felul acesta, în centrul atenției. Analizează cu atenție cele mai noi tendințe în materie de design și ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție atunci când vrei să începi renovarea sau reamenajarea bucătăriei. Vei descoperi că poți îmbina mai multe stiluri sau te poți axa pe unul singur, în funcție de preferințele tale, pentru ca efectul vizual să fie unul impresionant. Pentru un plus de inspirație, mai jos regăsești câteva dintre stilurile propuse de designerii de interior pentru amenajarea bucătăriei cu gresie, astfel încât să te poți bucura de ea.

Stilul clasic este cel mai des întâlnit în casele oamenilor datorită faptului că încorporează materiale naturale pentru mobilier și suprafețele de lucru, pentru a crea o zonă confortabilă și primitoare. Atunci când începi aranjarea mobilierului, îmbină simetria și ordinea, care sunt caracteristicile cheie ale acestui stil. Include în planul tău masa tradițională, în locul insulei, pentru mai multă autenticitate a interiorului. Pentru dulapuri, nuanțele deschise sunt predominante, așa că, nu ezita să alegi și pentru podea o gresie albă sau un model de gresie gri. Optează și pe pereți pentru faianță în aceleași nuanțe, dacă vrei să existe o unitate între elementele din acea zonă. Chiar dacă inițial era o încăpere cu funcționalitate clară, cea de preparare a alimentelor, în zilele noastre poți aduce un pic de farmec în bucătăria ta prin alegeri practice, precum rafturi deschise, zone de depozitare suspendate și paravane din lemn pentru a delimita anumite părți ale ei.

Stilul modern aduce în centrul bucătăriei ideea de insulă pe care poți să pregătești mâncarea. Aceasta este deinită și ca un punct de socializare, în jurul căreia poți să reunești familia sau prietenii. O poți poziționa lângă corpurile de bucătărie sau chiar în mijlocul camerei. Aceasta poate fi așezată, cu ușurință, pe gresie albă sau, dacă îți dorești un decor mai extravagant, pe gresie neagră, pentru un plus de dramatism. În același timp, acest tip de gresie îți va oferi contrastul de ai nevoie pentru a pune în evidență designul încăperii.

Ideea de bucătărie alb-negru reprezintă combinația perfectă pentru stilul modern. Aceasta este o tendință în ascensiune datorită libertății pe care ți-o oferă în aranjarea lucrurilor, dar și în alegerile cromatice suplimentare. Astfel poți folosi o culoare mai îndrăzneață, fără ca aceasta să domine spațiul.

Pentru suprafețele mai mici ar fi bine să iei în calcul folosirea albului în partea superioară, pentru a adăuga înălțime încăperii, din punct de vedere vizual. Nu uita, atunci când alegi gresie și faianță, să iei în clacul și dimensiunea spațiului pe care îl amenajezi, pentru a putea să le asociezi într-un mod eficient.

Stilul rustic, apreciat pentru aspectul fermecător pe care îl are, este inspirat din zona rurală și poate fi ușor creat și la tine acasă, cu elementele potrivite. În realizarea lui, ia în considerare montarea unor grinzi din lemn în bucătăria ta, feronerie din alamă și pardoseală din gresie gri, care imită piatra și care este ușor de îngrijit.

În crearea bucătăriei perfecte, ai nevoie de creativitate pentru a pune elementele în armonie. Designul în sine se referă la crearea unui spațiu familiar și totodată relaxat. Materialele naturale sunt în prim-plan, însă există și alte alternative, precum plăcile de gresie și faianță care imită aspectul acestora. Modelele menționate au avantajul durabilității în timp, dar și al minimizări eforturilor financiare.

Intră pe ceramall.ro și alege modele de gresie și faianță potrivite stilului în care vrei să-ți amenajezi bucătăria!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: