Deputatul Ioan Bălan vrea să afle de la ministrul Dezvoltării stadiul de înregistrare a imobilelor din județul Suceava în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară

AcasăPoliticăDeputatul Ioan Bălan vrea să afle de la ministrul Dezvoltării stadiul de...

Deputatul Ioan Bălan vrea să afle de la ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, stadiul de înregistrare a imobilelor din județul Suceava în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară

„Deși Programul Național de Cadastru și Carte Funciară a demarat în urmă cu mai bine de 17 ani, potrivit informațiilor publicate de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, numărul de imobile gestionate de sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară era de 20,8 milioane, reprezentând 52,08% din totalul proprietăților din România. Acest program deosebit de important pentru modernizarea sistemului public din țara noastră s-a derulat relativ modest, fiind marcat, de la demarare, de o finanțare deficitară, dar și de alte probleme de ordin birocratic și administrativ. Din fericire, în ultimii 3-4 ani, procesul a fost accelerat, iar numărul de imobile înregistrate a fost și de peste 2 milioane anual.

Având în vedere faptul că județul Suceava are una dintre cele mai mari suprafețe din România și, corespunzător, un număr semnificativ de proprietăți, iar înregistrarea sistematică a proprietăților facilitează implementarea unor politici de interes local/național, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Care era la data de 1 februarie 2023 procentul proprietăților din județul Suceava înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară?
  • Care este termenul estimat de finalizare a procesului de înregistrare a tuturor proprietăților la nivelul județului Suceava?
  • Vă rog să precizați dacă, în anul 2023, Programul Național de Cadastru și Carte Funciară are asigurată o finanțare adecvată, pentru a se putea înregistra o accelerare a procesului de înregistrare”, a transmis Ioan Bălan.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite