Deputatul PNL Ioan Balan, întrebare adresată ministrului Economiei privind obiectivele asumate în „Strategia națională pentru turism” pentru dezvoltarea turismului bucovinean

AcasăPoliticăDeputatul PNL Ioan Balan, întrebare adresată ministrului Economiei privind obiectivele asumate în...

Deputatul PNL Ioan Balan, întrebare adresată ministrului Economiei privind obiectivele asumate în „Strategia națională pentru turism” pentru dezvoltarea turismului bucovinean.

Deputatul PNL Ioan Balan, i-a adresat o întrebare ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virginel- Daniel Popescu, cu privire la obiectivele asumate în ”Strategia națională pentru turism” pentru dezvoltarea turismului bucovinean.

„Stimate domnule ministru,

În primul rând, vreau să vă felicit pentru faptul că ați reușit să finalizați Strategia națională pentru turism, document deosebit de important care permite României ca începând cu anul viitor să demareze un amplu program de investiții și de susținere a dezvoltării sectorului turistic din România. Deși documentul a fost finalizat și nu a fost încă făcut public, potrivit comunicărilor oficiale ale ministerului, a fost deja lansată „Ruta culturală a bisericilor din lemn”, dintre care 16 obiective se află în județul Suceava.

Mă bucură foarte mult preocuparea dumneavoastră pentru susținerea acestui sector deosebit de puternic afectat de pandemia Covid-19 și am speranța că în următorii ani, potențialul turistic fără egal al Bucovinei va fi pus în valoare cu ajutorul unor măsuri/scheme de ajutor/investiții puternice, în vederea recuperării tuturor pierderilor în perioada post-pandemie și în scopul dezvoltării.

Având în vedere faptul că Guvernul PNL a reușit într-un timp atât de scurt să definească prioritățile investiționale pe termen mediu finanțate atât din fonduri europene nerambursabile (PNRR și programele operaționale sectoriale), cât și de la bugetul de stat, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Ce strategii/măsuri/rute turistice v-ați propus să susțineți financiar/investițional pentru dezvoltarea turismului bucovinean?
  • În condițiile în care aveți în intenție să reînființați birourile turistice ale României în străinătate, vă rog să precizați ce mecanisme de promovare a turismului românesc aveți în vedere, în condițiile în care în perioada anterioară pandemiei turismul bucovinean cunoscuse o creștere fără precedent a numărului de turiști străini.
  • Vă rog să precizați prin ce mecanisme instituționale/financiare aveți în vedere să susțineți învățământul profesional dual în turism, în scopul creșterii calificărilor personalului angajat în turism (administrator de pensiune turistică, recepționer, camerist, director de hotel, somelier, ghizi de turism, director de agenție de turism etc.)”, spune Ioan Balan în adresa înaintată ministrului Economiei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite