duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Politică Gheorghe Flutur, după prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență: "Noi, liberalii suceveni suntem pregătiți să facem proiecte pentru că pe vreme rea te pregătești pentru vremuri bune" VIDEO

Gheorghe Flutur, după prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență: “Noi, liberalii suceveni suntem pregătiți să facem proiecte pentru că pe vreme rea te pregătești pentru vremuri bune” VIDEO

Gheorghe Flutur, după prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență: „Noi, liberalii suceveni suntem pregătiți să facem proiecte pentru că pe vreme rea te pregătești pentru vremuri bune”.

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, salută dezbaterea publică în premieră a Planului Național de Redresare și Reziliență pentru România, inițiată de Guvernul României, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis.

„Dragi români, dragi suceveni. Este o chestiune istorică. Pentru prima dată se discută lucruri concrete cu bani europeni, peste 30 de miliarde de euro pentru perioada următoare, post pandemie, de redresare şi rezilienţă, adică de intrare în normalitate a ţării, după această criză pandemică mondială. Guvernul României a pus în dezbatere publică modul cum se vor cheltui aceşti bani oferiţi de Uniunea Europeană şi obţinuţi de România în urma negocierilor făcute de preşedintele Klaus Iohannis, căruia vreau să îi mulţumesc, pentru că au fost discuţii prelungite cu liderii europeni. România primeşte pentru următorii nouă ani peste 80 de miliarde de euro, iar noi trebuie să spunem cum vrem să-i cheltuim aceşti bani pentru a depăşi această criză, care a lovit toată omenirea şi pentru a ne pregăti pentru vremuri mai bune. 30 de miliarde de euro într-o primă fază, înseamnă foarte mult, iar noi județele, localitățile din țară ne gândim și noi cum să alocăm resurse pentru dezvoltare”, a declarat Gheorghe Flutur.

Astfel, el s-a declarat bucuros să anunțe că și Suceava se pregătește cu o serie de programe care să rezulte din aceste sume europene pentru dezvoltare.

„Dragi suceveni. Este o vorbă veche: în vremuri grele, pe vreme rea, te pregăteşti pentru vreme bună. Asta facem noi. Guvernul liberal are o abordare pragmatică şi de aceea avem nevoie în ziua crucială de 6 decembrie 2020 de votul dumneavoastră pentru parlamentarii liberali, să constituim o majoritate. Să se termine cu gâlceava şi cu populismele PSD-ului, care promite orice să mai fie ales o dată, dar care a ţinut această ţară pe loc sau a tras-o înapoi. Avem nevoie de majoritate parlamentară liberală pentru că Uniunea Europeană ne-a întins o mână, pentru că tot dumneavoastră, dragi români, aţi dat un vot covârşitor pentru preşedintele Klaus Iohannis care are un parteneriat excepţional cu Partidul Național Liberal și care vrem să-l prelungească şi cu administraţiile locale. De aceea este foarte important să ne gândim bine, să ne mobilizăm, să fim solidari. A fost o perioadă de campanie. A fost o perioadă de atacuri. Vine vremea de pe 7 decembrie să ne apucăm şi mai serios şi mai hotărâţi de treabă. Asta o pot face liberalii. Liberalii sunt pregătiţi, sunt hotărâţi, au oameni competenţi şi îşi asumă răspunderea. De aceea, această decizie istorică a Europei să aloce mai mulţi bani ţărilor noastre trebuie valorificată inteligent”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că Planul Național de Redresare și Reziliență va avea efecte benefice, fie că vorbim de infrastructura de spitale, de școli, dar și de infrastructura de drumuri.

“Peste 20 de miliarde de euro vor fi numai pentru autostrăzi şi drumuri expres. Asta înseamnă oxigenul pentru dezvoltarea României şi pentru viitoarele generaţii. Noi liberalii avem o provocare istorică şi suntem pregătiţi să facem ce trebuie pentru această ţară. Haideţi dragi români, dragi suceveni lângă noi. Daţi-ne un vot pe 6 decembrie. Puneţi-ne la treabă pentru că pe vreme rea se pregătesc vremuri mai bune şi noi ştim să facem asta”, a transmis Gheorghe Flutur.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri