Gheorghe Flutur:” Gazul metan este tot mai aproape de Vatra Dornei” VIDEO

AcasăPoliticăGheorghe Flutur:" Gazul metan este tot mai aproape de Vatra Dornei" VIDEO

Gheorghe Flutur:” Gazul metan este tot mai aproape de Vatra Dornei”.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent vineri pe șantierul construcției magistralei de gaz metan de la Pojorâta-Vatra Dornei. Alături de acesta au fost deputatul Angelica Fădor și viceprimarul din Vatra Dornei, Marius Rîpan.

https://www.facebook.com/PNLSuceava/videos/374145877141268

Gheorghe Flutur s-a declarat foarte mulțumit de ritmul lucrărilor, precizând că acestea avansează în ritm alert.

„O investiție a Guvernului României, prin Transgaz. Aici se descarcă acum un lot de conducte de 273 în diametru. Din fericire avem aici o veste foarte bună. Din 23 de kilometri care trebuie construiți de conductă și îngropați în pământ între Pojorâta și Vatra Dornei, peste 13 kilometri s-au făcut în cinci luni de zile. Am fost aici la Vatra Dornei în 20 iunie, în acest an. În iulie am venit și am stat de vorbă cu firma de la Târgu Mureș, care lucrează, și au început lucrările. În cinci luni au făcut 13 kilometri. Așa cum a mers ritmul, ei sunt în avans față de termenele care le au în contract. Eu îi felicit și le mulțumesc și îmi exprim speranța ca în vara, toamna viitoare să ajungă magistrala de gaz metan la Vatra Dornei”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că Transgaz investește peste 18 milioane de lei numai în acest proiect, iar Vatra Dornei are o centrală pe gaz metan modernă, care așteaptă de mulți ani furnizarea gazului.

„Deocamdată ei sunt pe încălzire pe lemne. Va trebui să se pregătească rețeaua din Vatra Dornei de distribuție și aici viceprimarul are multe de făcut. Proiectele guvernului nostru sunt ambițioase pentru localitățile din România. Și Țara Dornelor are nevoie de gaz, fie că vorbim de Dorna Candreni, de Dorna Arini, de Șaru Dornei, de toată zona Dornelor, așteaptă locuitorii gaz metan. Asta înseamnă sursă de încălzire, alta decât lemnul, înseamnă protecția pădurilor, înseamnă civilizație și înseamnă dezvoltare. Am venit să văd stadiul lucrărilor și sunt mulțumit de ritmul acestora. Avem de deblocat o porțiune de trei kilometri unde sunt niște proprietari de terenuri care urmează să facă contracte de pază cu Romsilva și apoi să facă aceste contracte cu Transgaz pe unde trece conducta de gaz metan. Extrem de important pentru noi este calendarul. În orice caz este un mare câștig că această firmă s-a ținut de cuvânt și a respectat calendarul chiar mai mult decât le-am cerut noi”, a declarat șeful administrației județene.

Totodată, deputatul PNL Angelica Fădor a declarat că pentru Zona Dornelor această conductă de gaz metan este un vis care devine realitate.

„De fiecare dată atunci când aduceam vorba de aducerea gazului metan la Vatra Dornei toată lumea ne privea cu foarte mult scepticism. De data aceasta datorită implicării Guvernului liberal și a președintelui Consiliului Județean Gheorghe Flutur visul nostru, al dornenilor devine realitate. Este foarte important și pentru restul zonei Dornelor pentru că deja primăriile din zona noastră au început să formeze asociații de dezvoltare intracomunitară în așa fel încât odată ajuns gazul metan la Vatra Dornei să poată beneficia și locuitorii din întreg Bazinul Dornelor de gaz metan”, a declarat Fădor.

Ea a subliniat că este importantă implicarea Guvernului PNL în racordarea populației la gaz metan.

„Începând cu acest an racordarea populației a României este gratuită. De fiecare dată oamenii erau destul de sceptici atunci când se punea problema racordării la gaz metan din cauza costurilor, în sfârșit este gratuită și este o altă veste bune pe care o dăm astăzi tuturor românilor, dar și celor din bazinul de munte al județului Suceava”, a transmis Angelica Fădor.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite