Ioan Bălan: ”O educație performantă nu se poate face decât cu personal didactic bine plătit și bine calificat”

Ioan Bălan: ”O educație performantă nu se poate face decât cu personal didactic bine plătit și bine calificat”

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a declarat că, anul acesta, Partidul Național Liberal a reușit să promoveze două legi noi în domeniul educației, care printr-o bună punere în aplicare trebuie să conducă la o creștere a calității procesului de învățământ din țara noastră.

Potrivit acestuia, tot anul acesta, un an în care bugetul public a fost construit în mod precar, cu venituri supraestimate, Guvernul liberal condus de Nicolae Ciucă a reușit să majoreze, în mod semnificativ, salariile din sistemul de învățământ, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru personalul auxiliar.

„Mai mult decât atât, tot în baza deciziei PNL, începând cu luna octombrie, cadrele didactice din România au primit carduri pentru cariera didactică, cu o valoare de 1.500 de lei, cu ajutorul cărora să își poată achiziționa materiale și aparatură necesare unui act educațional modern și eficient. Toate acestea măsuri concrete pe care guvernele liberale le-au pus în aplicare în ultimul an se adaugă eforturilor administrației publice locale, care a investit enorm în infrastructura școlară, astfel încât elevii și profesorii să beneficieze de condiții cât mai bune”, a declarat Ioan Bălan.

El a transmis că, în anul 2023, an dificil din punct de vedere financiar, PNL a reușit să-și îndeplinească toate angajamentele față de profesori și învățători.

„Este de dorit ca, începând de la 1 ianuarie 2024, Guvernul să facă eforturi și să respecte angajamentele asumate în fața dascălilor, atât cu privire la majorările salariale, cât și cu privire la finanțarea, în ansamblu, a sistemului de învățământ. Salariile motivante în sistemul de învățământ vor aduce cu ele tot mai mulți tineri bine pregătiți la catedră, iar școlile nu vor mai fi nevoite să improvizeze cu suplinitori necesarul de cadre didactice. Cu profesori și învățători mai bine plătiți, mai bine pregătiți, mai performanți, în câțiva ani vom constata că și perfomanțele elevilor și studenților vor crește. De aceea, este necesar ca Prim-ministrul să identifice soluțiile pentru a respecta angajamentele privind majorările salariale pentru personalul din învățământ, de la 1 ianuarie 2024”, a declarat Ioan Bălan.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră