vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăAdministratieIon Lungu: "Municipalitatea suceveană va depune două noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii...

Ion Lungu: „Municipalitatea suceveană va depune două noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii școlare în vederea calificării forței de muncă prin învățământ profesional în sistem dual”

Primarul Ion Lungu a anunțat că municipalitatea suceveană va depune două noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii școlare în vederea calificării forței de muncă prin învățământ profesional în sistem dual. Este vorba despre Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza și Colegiul Tehnic Samuil Isopescu.

Totodată edilul a subliniat și faptul că un proiect asemănător a fost finalizat la Colegiul Tehnic Petru Mușat, iar altul este în curs de realizare la Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară.

„O problemă cu care se confruntă o parte din firmele din orașul nostru este legată de lipsa forței de muncă calificată. De aceea o prioritate pentru municipalitate o reprezintă calificarea forței de muncă prin învățământul profesional, în sistem dual”, a declarat Ion Lungu.

Edilul a transmis că au fost finalizate lucrările la Colegiul Tehnic Petru Mușat, care califică personal tehnic în mod special operatori chimiști, și că de asemenea se lucrează la Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară, unde lucrările fizice sunt realizate în proporție de peste 50% la Microfabrica pentru produse alimentare din curtea colegiului, cu termen de finalizare în luna ianuarie 2023, care va pregăti personal calificat în domeniul alimentar.

Acesta a anunțat că a fost pregătită documentația tehnico-economică cu finanțare pe fonduri europene, prin care se pregătește reabilitarea infrastructurii școlare pentru învățământ profesional în sistem dual, pentru alte două colegii tehnice, respectiv: Colegiul Tehnic Samuil Isopescu și Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza. La cele două colegii vor fi calificați mecanici auto, electricieni auto, electricieni exploatare joasă tensiune, lăcătuș mecanic și personal calificat în domeniul construcțiilor.

„Avem convingerea că prin această strategie vom putea asigura creșterea numărului de personal calificat pentru diverse specialități”, a declarat Ion Lungu.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: