sâmbătă, octombrie 16, 2021
Acasă Politică Mesajul lui Gheorghe Flutur în cadrul Comitetul Județean de Coordonare al PNL Cluj VIDEO

Mesajul lui Gheorghe Flutur în cadrul Comitetul Județean de Coordonare al PNL Cluj VIDEO

Mesajul lui Gheorghe Flutur în cadrul Comitetul Județean de Coordonare al PNL Cluj.

În cadrul Comitetului Județean de Coordonare al PNL Cluj, din 18 iulie, președintele organizației județene a PNL, Gheorghe Flutur, a fost alături de 25 de lideri de filiale(au fost toți liderii județelor Moldovei) pentru susținerea premierului Florin Cîțu, care va candida la congresul din toamnă pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

În primul rând, președintele Consiliului Județean Suceava a transmis din partea liberalilor suceveni, dar și a celor din zona Moldovei salutul de prietenie și de admirație liberalilor clujeni pentru performanță.

„… În sală sunt toți liderii din județele Moldovei, veniți aici ca semn de apreciere pentru performanța de la Cluj. În sală am văzut miniștri din cabinetul Cîțu, pe domnul prim ministru pe care îl salut cu prietenie. Vreau să-i mulțumesc lui Emil Boc, bunul meu prieten și camarad de o bună bucată de vreme, lui Daniel Buda, un om excepțional, un om care face treabă de minune la Bruxelles în ceea ce privește politica agricolă, lui Alin Tișe, un om foarte harnic pe care îl apreciez și cu care am parteneriat. Vreau să vă spun că vă respect și să fiți mândri că sunteți un model pentru o țară întreagă… Dar, venim să ne încărcăm de liberalism în capitala Ardealului și aș spune în capitala liberalismului pentru că dacă v-ați uitat numai la televizor câte referiri s-au făcut în campania electorală și cine erau dați exemple pozitive cu povești de succes și proiecte cam de aici erau, Emil Boc de la Cluj, Oradea cu Ilie Bolojan, și încă vreo câțiva. Mesajul meu este pentru colegii de la București. Dacă tot ați dat exemple în campania electorală câțiva primari, președinți de consilii județene, mai avem doi ani și jumătate până ce vin alegerile și vin toate într-un an, patru una după alta. Doi ani și jumătate trec foarte repede. Va trebui să ne grăbim să alocăm resurse și proiecte pentru toți primarii să devină un Emil Boc, fiecare în localitatea lui ca om de referință. În felul ăsta Partidul Național Liberal va avea garantat succesul în 2024. Altfel e mai complicat. Deci, partidul s-a bazat pe exemple concrete și au câștigat procente, aceste exemple. Și eu am fost senator trei mandate, ministru, dar m-am întors în administrația publică și m-am dus să mă cântăresc acasă să văd câte kile am din punct de vedere politic. Și asta o spun tuturor oamenilor politici să o facă. Faptele de acasă îți rămân, de aceea Clujul și Bihorul sunt campioni. Asta este secretul adevărat din politică…” , a declarat Gheorghe Flutur.

Totodată liderul liberal sucevean a transmis că Partidul Național Liberal trebuie să-și clarifice doctrinar pozițiile.

„Prea am fugit să ne avem bine cu toată lumea și cu toate categoriile de electorat și am neglijat esența, electoratul liberal. Și atunci eu cred așa. În primul rând patru probleme mari le voi propune în moțiunea premierului. Haideți să trecem Carpații cu autostrăzi, să legăm cele trei provincii istorice că nu am făcut 30 de ani acest lucru. Și nu este corect! Lumea așteaptă de la liberali să facă asta. Avem fonduri europene, ne trebuie curaj și pragmatism. Haideți să descentralizăm și să facem reformă și modernizarea administrației publice. Fără descentralizare lăsând toate să se întâmple într-un loc nu se pot cheltui și nu se pot cheltui eficient banii europeni și nici din bugetul național. Trei – nu trebuie să ne temem de mediul privat și trebuie să-l ajutăm și să-l încurajăm mai mult. Nu pomenile ci antreprenorii, oamenii cu bătături în palmă, [știa trebuie să fie partenerii pe termen lung ai PNL. Și nu în ultimul rând identitatea națională. Pentru că una este modernizarea și alta este identitatea națională. Dacă nu o să fim atenți cu ea o să plătim firme de catering să ne arate cum erau obiceiurile și tradițiile noastre. Și eu nu vreau asta. Vreau să fim niște buni români. Toate lucrurile astea dacă se vor întâmpla, domnule prim ministru pe care vă susțin Florin Cîțu, vom fi minim opt ani la guvernare. Vânt în pânză, Dumnezeu să vă ajute și drumul cel bun” a transmis Flutur.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri