spot_img

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, agendă plină la București

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, agendă plină la București.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut în cursul zilei de luni o întâlnire la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu ministrul Cseke Attila.

Șeful administrației județene a declarat că a depus din nou solicitare și susținere a construirii Spitalului de Copii și a unui Spital de Boli Infecțioase la Suceava, precum și a unui pasaj subteran care să lege pavilioanele Spitalului Vechi de Spitalul Nou. El a reamintit că pentru construirea celor doua noi spitale a depus documentația la Compania Națională de Investiții (CNI) pe parcursul anului trecut.

„De asemenea, am discutat cu privire la memorandumul pentru Tabăra de la Bucșoaia. De precizat că Ministrul Tineretului și Sportului a preluat de la Orașul Frasin terenul și construcțiile vechi și a depus deja un proiect pentru construcția de noi pavilioane, modernizarea celor vechi și realizarea unei baze sportive. Tot aici am readus în atenție necesitatea realizării Sălii Polivalente din municipiul Suceava, o investiție de care sucevenii au foarte mare nevoie, dar care a tot fost amânată”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că la întâlnirea de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cu ministrul Barna Tanczos a propus și și-a arătat disponibilitatea pentru înființarea și derularea unui program pentru împădurirea terenurilor degradate, care ar putea să se desfășoare în cadrul unui parteneriat al Consiliului Județean Suceava cu primăriile din județul Suceava care au astfel de terenuri.

„Am aici în vedere modelul unui proiect similar pe care noi l-am desfășurat în județul Suceava în perioada 2008-2012 când am reușit să împădurim câteva sute de hectare de terenuri degradate”, a declarat Flutur.

Totodată, acesta a adăugat că a avut o întâlnire la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cu ministrul Cristian Ghinea, împreună cu senatorul USR PLUS, George Mîndruță, ocazie cu care a solicitat și adus argumente pentru finanțarea din fonduri europene a Autostrăzii A7 București-Suceava-Siret, a Autostrăzii A8 Iași-Târgu Mureș și a centurilor pentru mai multe orașe și municipii din județul Suceava.

„De asemenea am depus un memoriu în vederea finanțării cu fonduri europene a unor proiecte de tipul Poli de Dezvoltare Turistică, arătând că noi avem o asociere a Consiliului Județean  Suceava cu localități din județul Suceava- stațiuni turistice de interes național, prin care am dori să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii în turism. Am în vedere dezvoltarea infrastructurii de căi ferate, introducerea de trenuri pentru turiști sau punerea în valoare a unor obiective cu un potențial turistic însemnat: Salina Cacica, Tabără Bucșoaia, Herghelia Lucina, Hipodromul Rădăuți, Aerodromurile de la Floreni și Frătăuții Vechi.Am discutat cu privire la viitoarele programe „Green Deal” pe mediu finanțate din fonduri europene, am discutat despre reconversia zonelor miniere și transformarea lor în zone de interes turistic pornind cu reabilitarea ecologică a zonelor cu mediul afectat. Am dat câteva exemple din județul Suceava de astfel de zone miniere: Leșul Ursului, Iacobeni, Fundu Moldovei, Crucea și Călimani. O altă idee care poate fi avută în vedere în cadrul proiectelor de mediu este realizarea de parcări acoperite cu vegetație. În zilele următoare voi continua să am întâlniri și cu ceilalți miniștri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

error: Content is protected !!