miercuri, ianuarie 19, 2022
2.9 C
Suceava
AcasăPoliticăRețea de alimentare cu apă și canalizare la Aeroportul Suceava și Parcul...

Rețea de alimentare cu apă și canalizare la Aeroportul Suceava și Parcul Industrial Bucovina

- Advertisement -

Rețea de alimentare cu apă și canalizare la Aeroportul Suceava și Parcul Industrial Bucovina


Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în ședința extraordinară de luni a Consiliului Județean Suceava, convocată de îndată a fost aprobat Proiectul de Hotărâre privind cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții Rețea de alimentare cu apă și canalizare – Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava și Parcul Industrial „Bucovina I”, în vederea includerii la finanțare în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Obiectivul principal al investiției este asigurarea necesarului de apă potabilă și preluarea apelor uzate ale Aeroportului și Parcului Industrial cu dimensionarea conductei de aducțiune astfel încât să permită investiții ulterioare de alimentare cu apă a orașului Salcea și a comunei Adâncata.

Valoarea estimată a investiției este de 25.256.013,52 lei cu TVA (21.071.806,06 lei – apă, 4.184.207,45 lei – canalizare) respectiv 5.103.255,91 euro cu TVA (4.257.790,68 euro – apă, 845.465,23 euro –canalizare).


„Soluția tehnică identificată este o alimentare cu apă din Gospodăria de apă Burdujeni, unde va fi construită o conductă de aducțiune cu lungimea de 8.000 m, va fi construită o stație de pompare cu grup generator de energie electrică, va fi construit un rezervor de înmagazinare semi-îngropat de 1.200 mc, (inclusiv rezerva de apă pentru incendii), la limita dintre amplasamentul Aeroportului și amplasamentul Parcului Industrial. Distribuția apei se va realiza prin cuplarea la rețeaua existentă a Aeroportului și Parcului Industrial”, a declarat Gheorghe Flutur.

Colectarea apei uzate menajere din zona Aeroportului și Parcului Industrial va fi asigurată de către sistemul de canalizare menajeră și tratarea în stația de epurare existentă în orașul Salcea. Vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, lungimea rețelei de canalizare menajeră va fi de 900 m și lungimea rețelei de canalizare sub presiune va fi de 2.800 m.

„Oportunitatea realizării infrastructurii de apă si apă uzată în parametrii optimi din punct de vedere funcțional în zona obiectivului strategic Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava, respectiv a zonei de dezvoltare a Parcului Industrial “Bucovina I”, va avea în principal ca efect creşterea calităţii vieţii, îmbunătăţirea condiţiilor igienico-sanitare ale locuitorilor și a activităţilor din zonă, creşterea atractivităţii zonei pentru noi activităţi economice și creşterea numărului de turişti”, a precizat șeful administrației județene.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: