Home Politică Solicitare privind realizarea Autostrăzii Moldovei – secțiunea Pașcani-Suceava-Siret – regim de autostradă...

Solicitare privind realizarea Autostrăzii Moldovei – secțiunea Pașcani-Suceava-Siret – regim de autostradă și finanțare prin PNRR

Ioan Balan

Solicitare privind realizarea Autostrăzii Moldovei – secțiunea Pașcani-Suceava-Siret – regim de autostradă și finanțare prin PNRR.

Deputatul PNL Ioan Balan a adresat o scrisoare deschisă către prim – ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, prin care le cere să revizuiască planurile Autostrăzii Moldovei astfel încât aceasta să aibă traseul Ploiești-Pașcani-Suceava-Siret și să facă demersurile necesare pentru ca finanțarea disponibilă prin PNRR să vizeze tot traseul autostrăzii, nu doar o parte.

“Domnule prim-ministru,

Domnilor miniștri,

Am constatat cu profundă insatisfacție faptul că traseul Autostrăzii Moldovei, care ar trebui să meargă de la Ploiești și până la punctul de frontieră de la Siret, se mărginește doar la traseul Ploiești-Pașcani, urmând ca secțiunea Pașcani-Suceava-Siret să fie construită doar în regim de drum expres.

Mai mult decât atât, o altă mare dezamăgire a fost informația potrivit căreia, între proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru componenta investiții în infrastructura rutieră, este propusă pentru finanțare numai secțiunea de la Ploiești la Pașcani, în timp ce finanțarea pentru Pașcani-Suceava-Siret este incertă.

Vreau să ne aducem aminte faptul că atunci când am promis oamenilor construirea Autostrăzii Moldovei nu am precizat că aceasta se realizează doar până la Pașcani sau doar pe anumite bucăți. De asemenea, ne-am angajat ca proiectul Autostrăzii Moldovei să se realizeze de o manieră unitară și în același timp, nu cu întârzieri pe secțiunea cea mai îndepărtată. Chiar dacă guvernele PSD au elaborat un proiect greșit pentru Autostrada Moldovei, cred că este de datoria noastră să corectăm greșelile trecutului și să construim Autostrada Moldovei, așa cum am promis, până la Siret. În acest sens, vă solicit următoarele precizări:

  • Care este motivul pentru care actualul Guvern continuă, în mod greșit, să dezvolte proiectul Autostrăzii Moldovei doar până la Pașcani și nu până la Siret?
  • Care este motivul pentru care actualul Guvern nu a întreprins demersurile necesare pentru construirea secțiunii Pașcani-Suceava-Siret în regim de autostradă?
  • Care este motivul pentru care prin Planul Național de Redresare și Reziliență nu s-a propus finanțarea întregului proiect al Autostrăzii Moldovei, de la Ploiești la Siret?

Vă solicit insistent, domnule prim-ministru, domnilor miniștri, să revizuiți planurile Autostrăzii Moldovei astfel încât aceasta să aibă traseul Ploiești-Pașcani-Suceava-Siret și să întreprindeți demersurile necesare pentru ca finanțarea disponibilă prin PNRR să vizeze tot traseul autostrăzii, nu doar o parte. Consider că nu mai putem invoca la nesfârșit greșelile imense ale guvernelor PSD, ci avem datoria de a corecta problemele din anii trecuți și de a ne respecta angajamentele asumate în fața oamenilor”, a transmis Ioan Balan.

Exit mobile version