vineri, octombrie 23, 2020
Acasă Eveniment 1041 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

1041 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

În județul Suceava sunt 1041 de cazuri de infecție Covid 19 în evoluție. Incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,36 la mia de locuitori, potrivit Prefecturii Suceava.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 29 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate zece persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 583 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 172 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 93 pacienți sunt în zona tampon și 318 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 172 pacienți diagnosticați Covid-19: 86 prezintă forme medii ale bolii, 27 prezintă forme ușoare. Totodată, 42 de pacienți prezintă forme severe, 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 342 de paturi libere din care 46 pentru pacienți Covid-19, 192 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un singur pat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 24 ventilatoare libere din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 91 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 62.218, în ultimele 24 de ore fiind testate 661 de persoane.

Vineri dimineață se aflau în carantină 613 de persoane și în izolare la domiciliu alte 380 de persoane.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6078 de persoane declarate vindecate.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 20 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 15 au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de 15 octombrie polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 526 persoane. De asemenea, au fost verificate 145 societăți comerciale. Au fost aplicate 140 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

“Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Să respectăm în continuare trei măsuri simple, care ne pot proteja pe noi sau pe cei din jurul nostru: să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică, să purtăm masca în spaţiile închise, să ne spălăm des mâinile”, a transmis prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, la ora 13.00, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la data transmiterii informării.

Distinct de aceste seturi de date, în metodologia de calcul al indicelui de incidență raportat la ultimele 14 zile, Direcțiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcție de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

Astfel, incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta.

Evidența cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicația informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare și, ulterior, constatate rezultatele pozitive.

știri ultimă oră

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru furt calificat. Poliţia municipiului Vatra Dornei a primit...

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț. Poliția orașului Salcea a fost sesizată,...

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret.

Cele mai citite știri

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos FOTO

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos, marți, în jurul orei 11.30.

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate. Acesta a fost reținut pentru...

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior FOTO

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior.

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus. O femeie în vârstă de 31 de ani, din comuna...

Opt focare de Covid 19 sunt active în județul Suceava

Prefectura Suceava a anunțat luni, 19 octombrie, că în județul nostru sunt active opt focare de Covid 19.