13 percheziții în județul Suceava la traficanți de droguri FOTO VIDEO

AcasăEveniment13 percheziții în județul Suceava la traficanți de droguri FOTO VIDEO

13 percheziții în județul Suceava la traficanți de droguri

La data de 25 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza județului Suceava în două cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, introducerea din țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În prima cauză s-a reținut că, la începutul anului 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna august 2022, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional și intern de droguri de risc.

Grupul infracțional organizat a procurat cantități importante de canabis și hașiș din Spania pe care le-a expediat prin intermediul unei firme de transport către România, coletele fiind ridicate pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au fost depozitate și porționate în vederea comercializării consumatorilor din această localitate și din localitățile învecinate.

În cea de-a doua cauză s-a reținut că, în perioada februarie – martie 2023, un suspect a vândut droguri de risc (canabis) și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (3CMC) consumatorilor cu care lua legătura prin intermediul aplicațiilor tip chat, stabilind detaliile privind încheierea tranzacțiilor cu droguri (momentul și locul întâlnirii, prețul și cantitatea).

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au fost conduse, în vederea audierii, trei persoane.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite