14 persoane descoperite înghesuite într-un autoturism, la Vama

14 persoane descoperite înghesuite într-un autoturism, la Vama

Joi după-amiază, lucrătorii de poliție desfășurând activități specifice pe linie de rutieră, pe raza comunei Vama, au observat autoturismul marca Volkswagen, model Golf, circulând pe DN 17, sensul de mers Câmpulung Moldovenesc către Molid.

Din cauza faptului că existau informații că în interiorul autoturismului s-ar afla mai multe persoane decât numărul maxim prevăzut în certificatul de înmatriculare, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat.

La volan a fost identificat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Polițiștii au legitimat restul persoanelor din autoturism, constatându-se că în interior se aflau un număr total de 14 pasageri (cinci adulți și nouă minori).

Întrucât șoferul emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aer expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Acesta a fost informat că în cazul în care va conduce în următoarele 90 de zile autovehicule pe drumurile publice, începând cu data de 26 ianuarie 2023, va săvârși infracțiunea de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La aproximativ 15 minute după încheierea documentelor, bărbatul a fost surprins din nou, conducând autoturismul marca Volkswagen, pe DN 17, sensul de mers Câmpulung–Moldovenesc către Molid, fapt pentru care i s-a făcut din nou semnalul regulamentar de oprire. Și de această dată, în interiorul autoturismului au fost identificate 14 persoane (5 adulți și 9 minori).

Bărbatul a refuzat din nou să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și i s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: