14 sancțiuni contravenționale aplicate de DSP Suceava în luna iulie

14 sancțiuni contravenționale aplicate de DSP Suceava în luna iulie

În luna iunie s-au desfășurat 263 acțiuni de control, în urma neconformităților constatate s-a aplicat un număr de 14 sancțiuni contravenționale constând în amenzi în valoare totală de 67.400 lei.

În obiectivele din categoria nonaliment inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava au efectuat un număr total de 125 controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate opt sancțiuni contravenționale constând în amenzi, în valoare totală de 55.600 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins: cinci controale în domeniul apă, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 13.000 lei; 35 controale în unități de turism fiind aplicate cinci amenzi în valoare totală de 36.600lei; nouă controale la unități din categoria mediu; 55 controale la categoria biocide; șapte controale la unități sanitare cu excepția spitalelor; două controale la unități sanitare cupaturi; două controale în unități de transplant; opt controale în domeniul deșeurilor periculoase; un control la unități din domeniul apelor de îmbăiere, fiind aplicată o amendă în valoare de 6.000 lei și un control la un cabinet de înfrumusețare.

Neconformităţi depistate: neasigurarea de către persoanele fizice și juridicecare produc sau distribuie apă pentru consum uman a calității apei potabilecorespunzătoare cerințelor stabilite potrivit reglementărilor legale în vigoare; neefectuarea controlului medical periodic al lucrătorilor, conform reglementărilorlegale în vigoare privind supravegherea stării de sănătate prin servicii de medicinamuncii; neefectuarea cursului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă; neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a locului de muncă, utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru și a ambalajelor; nerespectarea regulilor deigienă individuală în timpul programului de lucru de către personalul din sectorulalimentar; lipsa documentelor de reglementare sanitară prevăzute de legislația învigoare; organizarea pentru copii și tineri de tabere în alte unități de cazare fărădovada avizului epidemiologic al cadrelor didactice, al copiilor și tinerilor; neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în spațiile frigorifice; lipsabuletinelor de analiză privind calitatea apei de îmbăiere conform cerințelor stabilitede normele în vigoare.

În obiectivele din categoria aliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 138 controale, pentru neconformitățile depistate fiind aplicate șase amenzi, în valoare totală de 11.800 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: 12 controale la producători și ambalatori fiind aplicată o amendă în valoare de 5.000 lei; un control la distribuitori și transportatori; 79 controale la retaileri, fiind aplicate patru amenzi în valoare totală de 5.200 lei, 44 controale în unităţi din sectorul servicii fiind aplicată o amendă în valoare de 1.600 lei și două controale la producători primaricare vând direct consumatorului final.

Neconformități constatate: neefectuarea controlului medical periodic allucrătorilor, conform reglementărilor legale în vigoare privind supravegherea stării de sănătate prin servicii de medicina muncii; neefectuarea cursului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă ; neasigurarea controlului și înregistrăriitemperaturii în spațiile frigorifice.

În cursul lunii iulie 2022 au fost rezolvate 16 sesizări, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Activitatea de inspecţie desfăşurată de către personalul S.C.S.P. a fost completată cu efectuarea a 18 acţiuni de îndrumare şi consultanță și cu opt acțiuni comune cu alte autorități.

În cursul lunii iulie s-au desfășurat trei acțiuni naționale de control privind:verificarea respectării conformității unităților acreditate în domeniul transplantului laprevederile legale în vigoare; privind verificarea respectării legislației în domeniul aditivilor alimentari destinați consumului uman și privind verificarea respectării legislației în vigoare privind condițiile de funcționare a taberelor școlare și aunităților de turism care acordă servicii similare taberelor școlare.

La nivel județean a fost stabilită acțiunea tematică privind verificareacondițiilor igienico sanitare și de funcționare de la nivelul laboratoarelor de analize medicale.

În urma a trei Notificări de alertă au fost efectuate controale privind identificarea unui produs incriminat din categoria materialelor în contact cu alimentul și a unor produse alimentare mixte.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră