miercuri, ianuarie 19, 2022
-0.7 C
Suceava
AcasăEveniment149 de persoane confirmate cu COVID 19 internate în Spitalul Județean Suceava

149 de persoane confirmate cu COVID 19 internate în Spitalul Județean Suceava

- Advertisement -

Conducerea Spitalulului Județean Suceava a informat sâmbătă că în unitatea spitalicească în momentul de față sunt internați 317 pacienți, din care 149 confirmați cu COVID 149 iar 168 cu alte afecțiuni. 

Totodată, conducerea unității spitalicești a transmis că au fost intreprinse demersuri la forurile superioare pentru păstrarea statutului de spital NonCovid.

„În scopul asigurării actului medical totalitatea pacienților, date fiind următoarele considerente principale: este cea mai mare unitate spitalicească din județ, cu peste 60.000 internări / an; este singura unitate spitalicească care tratează infarctul miocardic din județ; este singura unitate spitalicească care tratează AVC, din județ, cu compartiment specializat ATI; este singura maternitate de grad III care deservește județele Suceava și Botoșani, cu aproximativ 10 – 12 nașteri pe zi; este singurul spital care poate trata politrauma. Aceasta trebuie avută în vedere știut fiind faptul că Suceava este județul cu cele mai multe accidente rutiere și cea mai lungă rețea rutieră din țară; are cea mai modernă secție UPU din Regiune și în primele 3 din țară, încadrată ca nivel IIA, la acreditarea / reacreditarea spitalului ANMCS, cu peste 100.000 prezentări / an; este singurul centru medical din județ cu echipament și personal specializat pentru radiologie intervențională; este Centru de excelență pentru ,,piciorul diabetic,, , cu numeroase sesiuni științifice internaționale; este unica secție de neurochirurgie din județ; este unicul spital din județ cu secții de Oncologie, Urologie, Gastroenterologie, Chirurgie pediatrică și Îngrijiri paleative; beneficiază de cel mai mare Ambulatoriu integrat din România”, a transmis conducerea SJU Suceava

Într-un comunicat de presă transmis de unitatea medicală s-a transmis că s-a asigurat continuitatea serviciilor medicale, prin cumul de atribuții, în condițiile lipsei de personal, că s-au făcut demersuri pentru acoperirea postului de medic epidemiolog, strict necesar funcționării spitalului și că în continuare se fac demersuri pentru repunerea în funcțiune a aparatelor de ventilație defecte.

„Suntem într-o situație de criză, putem să spunem fără a greși, că este un dezastru mondial. Toată lumea este afectată, din extremul orient până în America. Vedem zilnic pacienți pe jos prin spitalele din diverse țări, personal medical odihnindu-se pe sub banchetele de pe holuri. Este o situație nemaintâlnită. Tocmai de aceea rugăm corpul medical și populația să înțeleagă că se fac eforturi supraomenești pentru a trece cu bine peste toate. Dar pentru aceasta avem nevoie de ceva, înainte de materiale: avem nevoie de unitate. Unitate de acțiune a personalului medical, unitate din partea populației pentru a respecta regulile de protecție stabilite, încredere în personalul medical și în actul medical exercitat. Cei de azi, care suntem uneori blamați, suntem de ieri care am salvat viețile multor oameni, care vă sunt copii, părinți, soți sau cunoscuți. Am salvat viețile oamenilor. Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea putere să rezistăm acestei situații, care știm când a început dar nu știm când se va termina nici în Suceava, nici în Romania și nici în lume”, a transmis conducerea SJU Suceava.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: