2 minori din Măriței și Dănila sau ales cu dosar penal și au fost amendați cu 5000 lei după ce, beți fiind, sau izbit cu mașina într-un cap de pod

Joi dimineață, în localitatea Grămești, pe DC 35, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Zamostea au identificat un autoturism care era izbit în capul de pod din fața unei locuințe, având avarii în partea frontală. Lângă autoturism au fost identificați doi tineri, care la vederea polițiștilor au fugit de la fața locului, pe o uliță la dreapta. S-a procedat la urmărirea celor doi și s-a reușit prinderea și imobilizarea unuia dintre cei doi. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți stabilindu-se că este un tânăr de 17 ani, din satul Dănilă, comuna Dărmănești.

Întrucât din primele verificări a rezultat că minorul a condus autoturismul și întrucât prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior recoltându-i-se și probe biologice de sânge.

În același timp a fost identificat și al doilea tânăr pe raza comunei Grămești, sat Bălinești, în timp ce se deplasa pe DJ 291 A către comuna Zamostea. Fiind condus la sediul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, s-a stabilit că acesta are tot 17 ani și este din satul Măriței, comuna Dărmănești.

Din cercetări a reieșit că în noaptea de miercuri spre joi, șoferul de 17 ani a condus autoturismul pe raza localității Măriței, deplasându-se la locuința unei tinere de unde l-a luat pe celălalt minor de 17 ani. În continuare, cei doi s-au deplasat pe traseul Dărmănești-Rădăuți-Siret-Grămești, consumând mai multe doze de bere. În localitatea Grămești, ar fi explodat o roată de la autoturism, acesta izbindu-se în capul de pod.

Efectuându-se verificări în bazele de date s-a stabilit că autoturismul nu este înmatriculat iar plăcuțele cu numere provizorii sunt emise în anul 2016 și provin de la o autoutilitară.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu numere false”, „conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere” și,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Cu privire la aspectele constatate a fost consultat cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, stabilind că nu este oportună luarea vreunei măsuri preventive, minorul de 17 ani urmând a fi cercetat în stare de libertate.

Totodată, față de cei doi s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de câte 5000 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de Ordonanțele Militare.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră