20 de permise reținute și peste 150 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni FOTO

20 de permise reținute și peste 150 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni

La data de 21 ianuarie, în intervalul orar 15.00 – 22.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroului Drumuri Naționale și Europene – IPJ Suceava, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Suceava, Formațiunea Rutieră Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Vicovu de Sus și Rădăuți, au organizat și desfășurat, o acțiune pe raza de competență a Poliției Municipiului Suceava și a localităților arondate municipiului.

Acțiunea s-a desfășurat cu cooptarea echipajelor de poliție de la nivelul altor subunități, forțele sporite fiind concentrate în zona municipiului Suceava și a comunelor arondate, fiind efectuate 20 de puncte fixe dar și activități în trafic și perieri concentrice pe drumurile secundare.

Acțiunea s-a desfășurat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor în scopul depistării, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor celor care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

Urmare a activităților desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere iar cei 24 de polițiști rutieri angrenați au reușit să identifice la timp și să sancționeze contravențional sau prin întocmirea de dosare penale pe cei care au pus în pericol siguranța rutieră încălcând legislația în vigoare.

În cadrul acțiunii au fost realizate 162 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Au fost aplicate 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.617 lei și au fost reținute 20 de permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă RCA, defecțiuni tehnice dar și pentru lipsa licenței de transport.

Au fost indisponibilizate 4 autovehicule și au fost constatate în flagrant 4 infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența alcoolului și conducere vehicule fără permis de conducere).

Polițiștii reamintesc că astfel de acțiuni vor continua în diferite zone ale județului, pe toată perioada minivacanței acţionând zilnic 25 de autospeciale de poliție rutieră, dintre care 8 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar. De asemenea, se acționează cu 20 aparate etilotest și 8 aparate Dragger Drugtest pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise.

Recomandări pentru șoferi:

– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului.

– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

– nu consumaţi alcool sau droguri şi vă urcaţi la volan!

– adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!

– verificați traseul de deplasare și asigurați-vă că autoturismul este echipat corespunzător în condițiile în care situația meteo este oscilantă, în orice moment în anumite zone putând fi prezente precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: