23 de focuri de armă și blocaje în trafic pentru oprirea unui șofer care s-a urcat beat la volan

Bărbatul de 51 ani din comuna Șcheia a fost extras din vehicul, iar in urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.20 un echipaj de ordine publică din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Scheia-Poliția Municipiului Suceava, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Șcheia a observat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Suceava despre al cărui conducător auto existau date că a consumat bauturi alcoolice.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de circa patru kilometri pe mai multe străzi din comuna Scheia, iar ulterior pe raza municipiului Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns la intersecția Calea Obcinilor cu Bulevardul 1 Mai, conducătorul auto a frânat brusc, iar polițistii au coborât din autospecială pentru a-l intercepta.

Conducatorul auto a efectuat o manevra de mers cu spatele și a pornit din nou in viteză, moment in care cei doi polițiști au făcut uz de arma, trăgând nu mai puțin de 23 de focuri spre anvelopele autoturismului.

Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

Conducătorul auto de 51 ani din comuna Scheia a fost extras din vehicul, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat.

În urma verificarilor s-a stabilit ca șoferul este posesor de permis de conducere valid.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de distrugere si conducerea unui vehicul sub influenta alcolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului si pentru dispunerea masurilor legale față de conducatorul auto.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :