300 de polițiști și un elicopter, pe urmele hoților de lemne

AcasăEveniment300 de polițiști și un elicopter, pe urmele hoților de lemne

Peste 300 de polițiști suceveni vor acționa zilnic în perioada următoare în cadrul unei ample acțiuni având ca obiect prevenirea și combaterea delictelor silvice dar și monitorizarea modului de respectare a restricțiilor de circulație și a celorlalte interdicții impuse

Acțiunea a debutat în dimineața zilei de luni, 27 aprilie, zona Rădăuți – Marginea – Sucevița – Voivodeasa – Palma.

„În ultimele două săptămâni polițiștii au identificat un risc sporit privind activitatea ilicită în sfera delictelor silvice, fiind confiscați peste 350 metri cubi material lemnos”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Grupele de polițiști din cadrul serviciilor operative ale IPJ Suceava, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți și secțiilor arondate, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzilor Forestiere Cluj și Vrancea care au acționat la sol și în fondurile forestiere au fost sprijinite din aer de către un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Aviației.

Polițiștii au efectuat verificări în fondul forestier dar și pe căile de acces și drumurile publice, fiind oprite și controlate toate transporturile de material lemnos.

Grupele de intervenție și specialiștii silvici au fost orientați prin coordonate GPS furnizate de echipajul aerian IGAV spre zonele în care s-a observat activitate de exploatare sau alte zone împădurite în care au fost observate vehicule sau alte ansambluri.

În paralel, pe raza municipiului Rădăuți dar și pe drumurile publice adiacente au fost organizate filtre rutiere fiind verificat modul de respectare a ordonanțelor militare, inclusiv restricțiile de circulație.

Ionuț Epureanu a precizat că la această oră se desfășoară a doua componentă a acțiunii – respectiv monitorizarea și verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare în zona carantinată.

Aeronava IGAV monitorizează spațiul aerian din zonele Pătrăuți, Salcea, Șcheia, precum și întregul inel de carantină iar la sol peste 100 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și militari organizează filtre pe ambele sensuri de mers pe raza municipiului Suceava și a localităților limitrofe carantinate prin oprirea totală a traficului și verificarea tuturor vehiculelor și persoanelor.

Echipaje de intervenție suplimentare, inclusiv o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale sunt direcționate din aer spre zonele cu aflux sporit de cetățeni sau cu valori ridicate de trafic.

„În realizarea demersului comun – siguranța și sănătatea noastră, le cerem cetățenilor să manifeste înțelegere și receptivitate la acțiunile noastre chiar dacă activitățile de verificare minuțioase le pot răpi câteva momente suplimentare. Ceea ce facem este în interesul tuturor și pentru un deznodământ fericit cât mai rapid legat de situația pandemiei Covid. Le mulțumim cetățenilor pentru înțelegere și îi asigurăm că scopul nostru nu este unul sancționator, ci are în vedere siguranța și sănătatea noastră, a tuturor. Vom acționa ferm acolo unde situația o impune punctual, iar pentru cetățenii de bună credință suntem doar parteneri pe care vă puteți baza”, a transmis Epureanu.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite