duminică, iunie 13, 2021
Acasă Eveniment 339 de pacienți diagnosticați cu Covid 19 internați în spitalele din județul Suceava

339 de pacienți diagnosticați cu Covid 19 internați în spitalele din județul Suceava

339 de pacienți diagnosticați cu Covid 19 internați în spitalele din județul Suceava.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 572 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 195 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 71 pacienți sunt în zona tampon și 306 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 195 pacienți diagnosticați Covid-19, doi prezintă forme ușoare și 91 prezintă forme medii ale bolii. Totodată, 83 de pacienți prezintă forme severe ale bolii și 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia șapte pacienți sunt ventilați non – invaziv și cinci intubațiventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 303 paturi libere, din care 42 pentru pacienți Covid-19, 178 în sectorul non-Covid și 83 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 18 ventilatoare libere, din care opt pentru pacienții Covid-19, și zece pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 60 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare, 46 prezentând forme medii, 7 forme grave, 2 forme critice), patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 23 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați doi pacienți, nefiind locuri disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 9 prezintă forme medii, 8 forme grave, și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 12 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 forme medii și 4 cu forme grave) și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 36 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare și 27 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de opt locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 112 de locuri libere Covid și 107 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 18526 de persoane declarate vindecate de Covid 19.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri