370 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

AcasăEveniment370 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 35 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 20 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 4 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 370 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4394 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată o singură persoană diagnosticată cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate șase persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 548 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 158 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 292 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 158 pacienți diagnosticați Covid- 19, 94 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 51 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 340 de paturi libere din care 34 pentru pacienți Covid-19, 202 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid, 2 paturi pentru pacienti Covid-19 și 18 de ventilatoare din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 60 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 43436 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 129 persoane.

Polițiștii au desfășurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 423 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 78 de societăți comerciale și au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 1500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

La nivelul județului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.49 la mia de locuitori.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile competente și să adopte un comportament preventiv: purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool; nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini; păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane; curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă; în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, accesați numărul unic de urgență 112; consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus”, a transmis Prefectura Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite