39 de localități din județul Suceava nu au niciun caz de Covid 19 în evoluție, iar 28 au câte un singur caz

AcasăEveniment39 de localități din județul Suceava nu au niciun caz de Covid...

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 7 au sub zece cazuri în evoluție iar 9 au peste zece cazuri în evoluție.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3997 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 18 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 523 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 137 sunt diagnosticați cu Covid- 19, 141 sunt în zona tampon și 245 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 137 pacienți diagnosticați Covid- 19, 88 prezintă forme medii ale bolii, 36 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 64 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 11 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 37454 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 325 de persoane.

Vineri dimineață se aflau în carantină 498 de persoane și în izolare la domiciliu alte 88.

Conform raportării DSP Suceava, în județul Suceava sunt 332 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de joi, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 432 persoane.

De asemenea, au fost verificate 95 societăți comerciale și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Prefectul județului Suceava a convocat vineri, 14 august, în ședință operativă, șefii structurilor MAI pentru analiza Planului de măsuri privind instituirea acțiunilor din competența structurilor MAI pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor religioase și cultural artistice organizate în perioada 14 – 19 august, în județul Suceava.

Astfel în cadrul ședinței operative au fost prezentate locațiile în care sunt preconizate manifestări religioase cu o largă participare din partea populației, măsurile de prevenire și gestionare a eventualelor situații de urgență ce se pot produce pe timpul acestora, forțele și mijloacele de intervenție, precum și rezervele pregătite pentru a interveni funcție de necesitățile operative.

Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului- Județul Suceava solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală inclusiv în spațiile deschise dar aglomerate, măsuri care sunt necesare pentru a proteja atât sănătatea noastră cât și pe cea a celor din jur”, a transmis Prefectura Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite