duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Actual 48.369 de persoane s-au vaccinat până acum împotriva Covid 19 în județul Suceava

48.369 de persoane s-au vaccinat până acum împotriva Covid 19 în județul Suceava

48.369 de persoane s-au vaccinat până acum împotriva Covid 19 în județul Suceava.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis că în cursul zilei de marți, 30 martie, s-au vaccinat în județul Suceava împotriva Sars-Cov2 1.599 persoane (720 cu doza I și 879 cu doza a II-a).

Potrivit aceleiași surse, până la data de 30 martie, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva SarsCov-2 un număr de 48.369 persoane, din care 26.308 persoane au primit și doza a II-a.

Distribuția pe centre de vaccinare este următoarea: Spitalul Județean Suceava – 211, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 173, Spital Municipal Fălticeni – 108, Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 112, Spitalul Municipal Rădăuți – 144, Spitalul de Boli Cronice Siret – 120, Sala de sport de la Colegiul Ștefan cel Mare SV – 73, Sala sport de la Sc. Gen. Miron Costin Suceava – 54, Incinta parcului ZOO Rădăuți – 65, Căminul Cultural Al Arșinel Dolhasca – 60, Sala de sport de la Lic. Dragoș Vodă Câmpulung – 111, Stadionul Vatra Dornei – 128, Sala de Sport de la Școala Gen Cuza Fălticeni – 60, Centrul Iulius Mall Suceava – 120 și Casa de cultură Mihai Teliman Siret – 60.

“Deși în majoritatea cazurilor nu se înregistrează reacții adverse, unele persoane pot dezvolta durere, roșeață și umflătură la locul injectării. Altele, ar putea avea simptome generale manifestate prin cefalee (durere de cap), febră, oboseală și dureri musculare. Nu intrați în panică. Acestea vor dispărea după câteva ore sau după o scurtă perioadă de timp. Apariția acestor reacții adverse reprezintă modul de manifestare a organismului față de vaccin. Înseamnă că vaccinul funcționează, stimulează sistemul imunitar să producă anticorpii care vă vor proteja împotriva infecției cu noul tip de coronavirus. Oamenii reacționează diferit la vaccinuri. Unii au reacții adverse minime sau deloc, dar asta nu înseamnă că este ceva în neregulă cu ei. Vaccinul funcționează, doar corpul reacționează într-un mod diferit. Pentru ameliorarea stării generale, puteți utiliza medicamente antitermice obișnuite. Păstrați legătura cu medicul de familie pentru a primi toate informațiile de care aveți nevoie”, au transmis reprezentanții Direcție de Sănătate Publică Suceava.

A doua doză trebuie administrată, în perioada aprobată: la 21 de zile după prima doză de Pfizer, la 28 de zile după prima doză pentru Moderna, respectiv la 8 săptămâni după prima doză pentru AstraZeneca.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri