52 de localități din județul Suceava nu înregistrează niciun caz de Covid 19. Alte 27 au câte un caz în evoluție

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 52 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

Vineri dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3700 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 505 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 117 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 290 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 117 pacienți diagnosticați Covid- 19, 76 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 30 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care șapte sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 36 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 16 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 31087 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 270 de persoane.

Instituția Prefectului- Județul Suceava face un apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială și să evite pe cât se poate aglomerările de persoane, fie că este vorba de piețe, mijloace de transport în comun sau evenimente private.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră