545 de cazuri de Covid 19 în evoluție, în județul Suceava

AcasăEveniment545 de cazuri de Covid 19 în evoluție, în județul Suceava

În județul Suceava sunt 545 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.71 la mia de locuitori.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 30 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 7 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 48 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 668 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 194 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 128 pacienți sunt în zona tampon și 346 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 194 pacienți diagnosticați Covid- 19: 57 prezintă forme medii ale bolii, 80 prezintă forme ușoare, 42 prezintă forme severe. Totodată, 15 pacienți prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, iar trei dintre aceștia sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 257 de paturi libere din care 25 pentru pacienți Covid-19, 164 în sectorul Non-Covid și 68 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 16 ventilatoare libere din care patru pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 48 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 55.900 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 562 persoane.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5540 de persoane declarate vindecate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, vineri dimineață, în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind și reanalizarea Scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Suceava, în anul școlar 2020-2021.

Astfel, conform propunerilor formulate de consiliile de administrație ale unităților școlare din județul Suceava, avizate de ISJ Suceava și DSP Suceava, în săptămâna 05 -09 octombrie, vor funcționa în scenariul roșu următoarele entități: în orașul Siret: Clubul Copiilor, Colegiul Tehnic Lațcu Vodă- oraș Siret, Grădinița cu Program Normal Luminița, Școala Gimnazială Petru Mușat, Grădinița cu Program Normal Siret, în comuna Calafindești: Școala Gimnazială Calafindești, Grădinița cu Program Normal Calafindești, Școala Primară Botoșenița Mare.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite