56 de localități din județul Suceava fără niciun caz de Covid 19. Alte 29 înregistrează doar câte un caz

AcasăEveniment56 de localități din județul Suceava fără niciun caz de Covid 19....

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 56 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 23 au sub cinci cazuri în evoluție, două au sub zece cazuri în evoluție iar patru au peste zece cazuri în evoluție.

Luni dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3653 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate nouă persoane diagnosticate cu Covid – 19.

Din totalul celor 488 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 95 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 122 pacienți sunt în zona tampon și 271 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 95 pacienți diagnosticați Covid- 19, 65 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 24 forme ușoare, iar 6 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 6 pacienți aflați în secția ATI, cinci sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 18 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

„Recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viață cât și întreaga comunitate.Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite