56 de localități din județul Suceava nu înregistrează niciun caz de COVID 19. Alte 31 au câte un caz în evoluție

AcasăEveniment56 de localități din județul Suceava nu înregistrează niciun caz de COVID...

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 56 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 21 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

Miercuri dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3609 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate două persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 6 persoane vindecate.

Din totalul celor 528 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 111 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 108 pacienți sunt în zona tampon și 309 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 111 pacienți diagnosticați Covid- 19, 66 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 31 forme ușoare, iar 14 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 14 pacienți aflați în secția ATI șapte sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Miercuri dimineață, la solicitarea prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan, în sala Bucovina a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință tehnică de lucru la care au participat administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, Alexandru Calancea, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, Marius Grămadă, directorul medical interimar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, Dinu Sădean, directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog principal Mihaela Costea din cadrul DSP Suceava și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, col. Costică Ghiață.

Scopul ședinței a fost analiza situației epidemiologice existente în acest moment la nivelul județului Suceava, identificarea și aplicarea eventualelor măsuri necesare pentru o diseminare și aplicare corectă a regulilor stabilite și recomandărilor specialiștilor pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

În urma analizei efectuate s-a stabilit ca instituțiile implicate în lupta Covid- 19 să intensifice acțiunile cu rol preventiv și informativ privind aplicarea corectă a măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială, dar și să acționeze pentru furnizarea cât mai precisă și detaliată a datelor de interes public cu privire la situația epidemiologică existentă la nivelul județului Suceava.

„Informăm cetățenii că în județul Suceava există patru laboratoare/ unități de specialitate care au capacitatea și oferă, la cerere, posibilitatea recoltării și testării pentru Covid- 19, pentru persoanele care nu fac parte din categoriile de risc și anume: Direcția de Sănătate Publică Suceava, Spitalul Municipal Vatra Dornei, SC ULTRATEST SRL Rădăuți și SC DOCTOR LUNGU SRL Fălticeni”, a transmis Prefectura Suceava.

 1. Direcția de Sănătate Publică Suceava
 • Municipiul Suceava, str. Scurtă nr. 1A
 • Telefon: 0731.500.361
 • Preț (test PCR) 248 lei
 1. Spitalul Municipal Vatra Dornei
 • Municipiul Vatra Dornei, str. M. Eminescu nr. 12
 • Telefon 0230.371.821
 • Preț (test PCR) 250 lei
 1. SC ULTRATEST SRL Rădăuți
 • Municipiul Rădăuți, str. Spitalului nr. 2B (vis- a –vis de Spitalul Vechi)
 • Telefon: 0745.389.415
 • Preț test (PCR) 300 lei
 1. SC DOCTOR LUNGU SRL
 • Municipiul Fălticeni, str. Republicii, nr. 16 (vis- a -vis de primărie)
 • Telefon: 0330.401.697 / 0751.516.976
 • Preț (test rapid pe bază de anticorpi): 90 lei

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite