Accident rutier cu o victimă în Bosanci, după ce un șofer mut de beat a intrat cu mașina pe contrasens

Accident rutier cu o victimă în Bosanci, după ce un șofer mut de beat a intrat cu mașina pe contrasens. Individul în vârstă de 47 de ani avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lucrătorii SPR2 Ipotești au fost sesizați, duminică după-amiază, prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe strada Alexandru cel Bun, din comuna Bosanci a avut loc o tamponare între două autoturisme, iar unul dintre șoferii implicați este posibil să fi consumat băuturi alcoolice.

La fața locului a fost identificat soțul apelantei, care a declarat faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Alexandru cel Bun, din comuna Bosanci, din direcția Cumpărătura spre Bosanci, a observat că din sens opus se apropia un autoturism care circula sinuos pe partea carosabilă și care la un moment dat a intrat în coliziune cu partea stângă a autoturismului său.

În autoturismul condus de bărbatul care a făcut sesizarea se aflau șoferul împreună cu soția sa și cei trei copiii minori, iar în autoturismul care a pătruns pe contrasens se afla doar șoferul, un bărbat de 47 ani, localnic. Niciuna din persoanele implicate nu a suferit leziuni, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale.

Întrucât bărbatul de 47 de ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au recoltat două mostre de probe biologice la interval de o oră între recoltări, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Ulterior, la ora 21.00, o minoră în vârstă de 8 ani, pasageră, a acuzat dureri în zona capului și a fost transportată cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, fiind supusă unor investigații amănunțite.

În cauză urmează a fi extinse cercetările în cadrul dosarului penal cu privire la săvârșirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră