Accident rutier provocat de un mopedist beat, la Horodnic de Sus

Stire din :

Accident rutier provocat de un mopedist beat, la Horodnic de Sus

Polițiștii au stabilit că, joi seară, în jurul orei 20.15, un bărbat, din orașul Vicovu de Sus, se deplasa pe DN2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, la volanul unui autoturism.

În timpul deplasării, la intersecția DN2E cu DC Teicioara, de pe drumul secundar a pătruns în drumul public principal, un moped condus de un bărbat din comuna Horodnic de Jos. Întrucât mopedistul nu s-a asigurat la intrarea în drumul public a intrat în coliziune cu autoturismul, condus de bărbatul din Vicovu de Sus.

În urma impactului, mopedistul a suferit leziuni, însă a refuzat să îi fie acordate îngrijiri medicale de specialitate.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducători de vehicule, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto, și de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul mopedistului.

Ulterior, cel din urmă a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Ambii conducători de vehicule sunt posesori de permise de conducere valabile.

Având în vedere valoarea rezultată în etilotest, mopedistului i-a fost reținut permisul de conducere, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație. Totodată, acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor OUG 195/2002 pentru neacordare de prioritate.

În cauză, s-a întocmit dosar penal față de mopedist, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :