Accidentul mortal de la Dornișoara a fost produs de un individ care s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 1.42

AcasăEvenimentAccidentul mortal de la Dornișoara a fost produs de un individ care...

Accidentul mortal de la Dornișoara a fost produs de un individ care s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 1.42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tragedia a avut loc într-o curbă periculoasă pe DC 85 E, comuna Poiana Stampei, duminică seară.

În jurul orei 20.15, individul a condus autoutilitara, din direcția satului Dornișoara către satul Poiana Stampei. La un moment dat, acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoutilitara răsturnându-se pe partea carosabilă.

Accidentul rutier s-a soldat cu decesul unui bărbat de 54 de ani, pasager pe bancheta din partea dreaptă față a autoutilitarei.

Conducătorul auto a încercat să-i inducă în eroare pe polițiști, spunând că autoturismul a fost condus de victimă.

În urma testării cu aparatul etilometrul, a conducătorului auto a rezultat o valoare de 1,42 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului”.

În urma activităților de cercetare desfășurate, s-a dispus reţinerea față de conducătorul auto pe o durată de 24 de ore, urmând ca în data de 10 iulie să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite