Accidentul mortal de la Prelipca s-a produs după ce o șoferiță nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată FOTO VIDEO

AcasăEvenimentAccidentul mortal de la Prelipca s-a produs după ce o șoferiță nu...

Accidentul mortal de la Prelipca s-a produs după ce o șoferiță nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Tragedia a avut loc luni, în jurul orei 13.00, la intersecția DC 64 Salcea – Prelipca cu trecerea la nivel cu calea ferată.

În urma accidentului dintre trenul București – Suceava cu un autoturism, care nu a acordat prioritate de trecere la trecerea căii ferate prevăzută cu semnale acustice și luminoase a rezultat decesul a două femei din autoturism și vătămarea corporală gravă a unei minore de 4 ani (tot pasageră în autoturism).

De asemenea, un alt minor de 2 ani din autoturism a suferit leziuni ușoare.

Fetița de patru ani a ajuns la Spitalul Județean Suceava în comă, politraumatizată, cu traumatism cranio cerebral grav. Totodată micuța a prezentat și un stop cardio-respirator resuscitat. Aceasta a fost internată pe Secția de Neurochirurgie.

Băiețelul de doi ani policontuzionat, stabil cu o fractură de gambă dreapta, a fost internat pe Secția de Chirurgie Infantilă.

Din primele verificări s-a stabilit că una dintre femeile decedate din autoturism, care a condus vehiculul nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind surprinsă și lovită de trenul Regio București – Suceava.

O femeie de 30 de ani, din orașul Salcea, în timp ce conducea autoturismul pe DC 63, din orașul Salcea, pe direcția Salcea – Prelipca, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu semnale acustice și luminoase fiind acroșată de trenul care circula pe ruta București Nord – Suceava și proiectată într-un stâlp.

În urma impactului, a rezultat decesul conducătoarei auto și a pasagerului de pe locul din dreapta față, respectiv o femeie de 60 de ani, din orașul Salcea precum și vătămarea corporală a doi minori de 2 și respectiv de 4 ani, ambii minori aflându-se pe locurile din spate ale autovehiculului.

Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt preluate de către Serviciul Rutier, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite