Accidentul rutier de la Gura Humorului a fost provocat de un șofer de tir care a ieșit din parcare fără să se asigure FOTO

AcasăLocaleGura HumoruluiAccidentul rutier de la Gura Humorului a fost provocat de un șofer...

Accidentul rutier de la Gura Humorului a fost provocat de un șofer de tir care a ieșit din parcare fără să se asigure. Șoferul care circula pe drumul cu prioritate avea o alcoolemie de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01.00, un bărbat de 40 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea autoutilitara, ce tracta semiremorca, la ieșire din parcarea unui hotel nu s-a asigurat corespunzător la pătrunderea pe DN17, cu intenția de a vira la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Audi A5, condus de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Brăila, ce avea direcția de deplasare Gura Humorului către Suceava.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 35 de ani, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul șoferului de tir, și de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 35 de ani. Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face șoferul tirului, care nu a acordat prioritate de trecere la pătrunderea pe un drum prioritar dintr-o parcare.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite