Acțiune cu echipaje sporite desfășurată de polițiști suceveni FOTO

AcasăEvenimentAcțiune cu echipaje sporite desfășurată de polițiști suceveni FOTO

Acțiune cu echipaje sporite desfășurată de polițiști suceveni

Polițiștii au dispus imobilizarea a 3 vehicule de transport și suspendarea dreptului de utilizare pentru alte 2 vehicule

În dimineața zilei de 23 iunie, în intervalul orar 04.00 – 06.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Rutier, au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, o acţiune tip ,,Blitz” pe linia verificării legalității transportului public de persoane și mărfuri.

Activitățile polițiștilor au vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane și mărfuri, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente.

Totodată, s-a verificat respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane și verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz.

În cadrul acțiunii s-a procedat și la testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport și la verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 76 de autovehicule, toate destinate transportului de persoane și mărfuri, fiind testați cu aparatele etilotest/ drugtest toți conducătorii auto verificați.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, potrivit O.U.G. nr. 195/2002 și la alte acte normative privind transportul de persoane și mărfuri.

Polițiștii au reținut și 2 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului.

De asemenea, pentru abaterile constatate, polițiștii au dispus inclusiv suspendarea dreptului de utilizare a două vehicule de transport persoane în baza Legii nr. 38/2003.

Totodată, polițiștii rutieri au dispus imobilizarea a trei vehicule de transport marfă conform OUG nr. 37/2007.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de mărfuri și persoane.

Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii care desfăşoară în mod ilicit activităţi de transport public de persoane, pun în pericol siguranţa cetăţenilor care plătesc sume de bani pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă, dar care nu conştientizează riscurile la care se expun.

Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite