miercuri, august 10, 2022
14.9 C
Suceava
AcasăEvenimentAcțiune de amploare organizată de polițiștii suceveni în barurile și discotecile din...

Acțiune de amploare organizată de polițiștii suceveni în barurile și discotecile din județ

Acțiune de amploare organizată de polițiștii suceveni în barurile și discotecile din județ

Peste 120 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, poliție rutieră, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au asigurat în acest week-end un mediu civilizat de distracţie pentru tineri. La acțiune au participat și lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava și reprezentanți ai DSP Suceava. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava.

De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.

Totodată, polițiștii rutieri au organizat filtre pe căile de acces către zona barurilor și discotecilor pentru identificarea celor care consumă alcool și se urcă la volan punând în pericol siguranța traficului rutier.

Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă.

Acţiunea s-a desfăşurat în noaptea de 30 spre 31 iulie 2022 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban. De asemenea, premergător, polițiștii au efectuat verificări la unitățile de alimentație publică, dar și la alte obiective de interes pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei și prevenirea consumului de alcool de către tineri.

Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit prevenirea consumului de substanțe interzise în locațiile de distracție dar și prevenirea consumului de alcool de către minori.

Potrivit lui Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava, acţiunea a fost orientată pe trei segmente verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00, razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 2000 de persoane.

La nivelul întregului judeţ, au fost verificate 95 de locaţii.

Au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, atât la Legea 61/1991 modificată cât și la legislația privind paza și protecția bunurilor sau la regimul rutier. Valoarea sancțiunilor este de 75.380 lei.

Au fost organizate 30 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor. Au fost suspendate cinci permise de conducere și au fost constatate cinci infracțiuni.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: