Home Eveniment Acțiune desfășurată de polițiști pe raza comunelor Horodnic de Sus și Horodnic...

Acțiune desfășurată de polițiști pe raza comunelor Horodnic de Sus și Horodnic de Jos

polițiști, sursă foto Ziarul Unirea

Acțiune desfășurată de polițiști pe raza comunelor Horodnic de Sus și Horodnic de Jos. Au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 10-12 septembrie, în intervalul orar 18.00 – 02.00, pe raza comunelor Horodnic de Jos și Horodnic de Sus, localități intrate în scenariul roșu, a fost organizată și executată o acțiune cu efective mărite, pe linia verificării modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea/răspândirea virusului SARS COV 2 dar și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 120 de persoane și au fost controlate 85 de autovehicule.

Au fost constatate 5 infracțiuni, toate la regimul rutier, din care două de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, două de ” încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu deține permis de conducere ” și o infracțiune de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”

Au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.285 lei, din care 28 de sancțiuni la Legea 55/2020 pentru încălcarea măsurilor de prevenire a răspândirii SarsCov2, 7 sancțiuni la OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice și 2 sancțiuni la Legea 132/2017 pentru lipsa asigurării obligatorii auto.

Totodată, s-au reținut două certificate de înmatriculare și două seturi plăcuțe cu numere de înmatriculare.

“Pe perioada desfășurării acțiunii nu s-au înregistrat infracțiuni stradale, furturi sau evenimente rutiere”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Exit mobile version