Acțiune la trecerile la nivel cu calea ferată. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 12.000 de lei

AcasăEvenimentAcțiune la trecerile la nivel cu calea ferată. Au fost aplicate sancțiuni...

Acțiune la trecerile la nivel cu calea ferată. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 12.000 de lei

În perioada 29 – 31 iulie, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava, în cooperare cu polițiștii rutieri din cadrul IPJ Suceava, au organizat acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Cu această ocazie au fost efectuate activități de supraveghere și control la 22 treceri la nivel cu calea ferată situate în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere, preponderent pe DN2E și DN2H (în zona localităților Rădăuți, Vicovu de Jos, Gălănești).

În cadrul activităților, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.600 lei, din care 16 pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere instalate la pasajele de cale ferată.

De asemenea au fost reținute patru permise de conducere, patru certificate de înmatriculare precum și trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Potrivit polițiștilor, în primele 6 luni ale anului 2023 au fost înregistrate 15 accidente din care 9 evenimente privind surprinderea vehiculelor în gabaritul căii ferate (7 autovehicule, o bicicletă și un ATV), 6 surprinderi ale persoanelor și un eveniment din cauza animalelor domestice lăsate nesupravegheate.

În urma evenimentelor înregistrate în primele șase luni ale anului 2023 și-au pierdut viața cinci persoane iar șapte au suferit vătămări corporale.

Menționăm faptul că distanța de frânare a unui tren de călători variază între 200 și 800 m. în funcție de viteza de deplasare și numărul de vagoane transportate.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite