miercuri, ianuarie 19, 2022
-0.7 C
Suceava
AcasăEvenimentAmenzi aplicate de polițiștii suceveni pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid 19 VIDEO

Amenzi aplicate de polițiștii suceveni pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid 19 VIDEO

- Advertisement -

Amenzi aplicate de polițiștii suceveni pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid 19

Polițiștii suceveni desfășoară, în perioada 14 – 17 octombrie, acțiuni cu efective sporite și în sistem integrat cu lucrători de poliție locală și jandarmi, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind urmărită respectarea normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă, de către organizatorii de evenimente private, precum și măsurile dispuse în ceea ce privește restaurantele, barurile, cafenelele etc., de pe raza județului Suceava.

Zilnic, în această perioadă, pe raza județului acționează, în medie, 200 de polițiști, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici și monitorizarea respectării măsurilor legale în fiecare unitate administrativ teritorială, conform restricțiilor impuse de rata de infectare înregistrată.

În toate unitățile de alimentație publică și la evenimentele private organizate conform H.G. 1090 din 06 octombrie 2021 se efectuează controale cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

Și în cursul serii precedente, au fost organziate 16 acțiuni distincte la nivelul municipiilor și orașelor și alte 15 acțiuni punctuale în mediul rural.

Doar în ultimele trei zile polițiștii au efectuat 13.429 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege. (4 persoane care nu au respectat măsura carantinării, 44 de persoane care nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară și 24 de persoane care nu au respectat restricțiile privind circulația persoanelor).

Au fost controlate 162 de unități economice, fiind identificate trei unități care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor.

În această perioadă au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea acestora fiind de 17.000 lei. Sancțiuni în valoare de 11.000 lei au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități publice sau private cu încălcarea legislației.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: