Amenzi și lemn confiscat în urma unor controale la două firme din Ciprian Porumbescu și Gura Humorului

Amenzi și lemn confiscat în urma unor controale la două firme din Ciprian Porumbescu și Gura Humorului

În perioada 29 februarie – 04 martie, echipa formată din polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Delicte Silvice, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat controale la o firmă cu punctul de lucru în satul Ciprian Porumbescu și la o firmă cu punctul de lucru în orașul Gura Humorului.

În urma verificărilor efectuate la societatea cu punctul de lucru în satul Ciprian Porumbescu, s-a constatat că în depozitul societății era depozitată cantitatea de 1,63 mc cherestea de esență rășinoase fără proveniență legală, respectiv în depozitul societății nu a fost identificată cantitatea de 50 mc cherestea rășinoase.

Având în vedere cele constatate, s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos, în valoare de 46.730 de lei.

În urma verificărilor efectuate la societatea cu punctul de lucru în orașul Gura Humorului, s-a constatat că în depozitul societății era depozitată cantitatea de 87,8 mc cherestea de esență rășinoase fără proveniență legală, respectiv 8.6 mc lemn rotund rășinoase.

Astfel, s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a materialului lemnos, în valoare de 78.600 de lei și confiscarea valorică în valoare de 2.200 de lei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră