Angajații Spitalului Județean Suceava vor fi reinstruiți pentru standardul anti-mită VIDEO

Stire din :

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Alexandru Calancea, a declarat, joi, că personalul unităţii spitalicești va fi reinstruit pentru standardul anti-mită, după ce săptămâna trecută şefa Secţiei de Oncologie a fost arestată.

„Din păcate spitalele nu au un portofoliu cu foarte multe instrumente la îndemână pentru a preveni aceste acte de corupție, dar cele puține pe care le avem la îndemână, le vom valorifica la maxim, astfel încât astfel de cauze să fie cât mai puține și să dispară. La nivelul Spitalului Județean Suceava am demarat reinstruirea întregului personal. Este vorba de instruirea pentru standardul anti-mită pe care noi l-am implemantat la nivelul spitalului din anul 2019, prin directorii medicali și de îngrijiri, sefii de secție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la acest standard. Facem acest lucru din 2019, îl facem periodic, anual. Iată că în această perioadă trebuie să o facem din nou și să reinstruim întregul personal”, a declarat Alexandru Calancea.

El a subliniat faptul că fiecare pacient și aparținător are la nivelul fiecărei secții, compartiment, cabinet de ambulatoriu, căsuță poștală pentru sugestii și reclamații, dar și chestionarele, care pe parcursul internării, sunt înmânate fiecărul pacient, pentru a scrie toate problemele cu care s-a confruntat pe perioada internării.

„Totodată avem acel număr unic pentru sugestii și reclamații, care este afișat, dar mă voi interesa să fie afișat la toate ieșirile și toate intrările din spital, astfel încât oricine să aibă acces la el”, a transmis managerul SJU Suceava.

Totodată, Alexandru Calancea a transmis că îşi doreşte să se facă lumină în cazul medicului oncolog arestat.

„Susţinem activitatea organelor abilitate. Nu vom tolera aceste acte şi să înţelegem că Spitalul Județean Suceava este în slujba pacienţilor, pentru că din ce în ce mai mulți pacienți se adresează spitalului nostru”, a declarat acesta.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :