Anunț important al ARR și ISCTR privind prelungirea valabilității documentelor care expiră în acestă perioadă

AcasăEvenimentAnunț important al ARR și ISCTR privind prelungirea valabilității documentelor care expiră...

Reprezentanții Autorității Rutiere Române (ARR) au venit cu precizări privind documentele care expiră în acestă perioadă.

„Având în vedere prevederile art. 1 coroborat cu art. 14 din Decretul nr.195/2020 privind instituirea Stării de Urgență pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României nr.212 din data de 16.03.2020, vă comunicăm faptul că documentele eliberate de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. care expiră în perioada Stării de Urgență își mențin valabilitatea în această perioadă pe teritoriul României, respectiv:

  • Licențele comunitare și copiile conforme ale acestora;
  • Certificatele de transport în cont propriu și copiile conforme ale acestora;
  • Licențele pentru activități conexe transportului rutier –  activități desfășurate de autogări și intermediere a operațiunilor de transport rutier;
  • Autorizațiile de transportul alternativ / în regim de închiriere și copiile conforme ale acestora;
  • Autorizațiile pentru transportul rutier național contra cost și copiile conforme ale acestora;
  • Autorizațiile pentru școlile de conducători auto;
  • Atestatele/Certificatele profesionale”.

De asemenea, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R. a transmis că se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice, care expiră pe perioada stării de urgență.

„În cadrul acțiunilor de control efectuate, inspectorii din cadrul I.S.C.T.R. aplică prevederile art. 14 din anexa 1 la Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial nr. 212/16.03.20120, conform cărora se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență” se arată în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R..

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite