Aqua Park cu bazin de înot de nivel olimpic în municipiul Suceava

Aqua Park cu bazin de înot de nivel olimpic în municipiul Suceava

Ion Lungu a anunțat că Primăria Municipiului Suceava va depune un proiect pe Fonduri europene pentru realizarea unui Aqua Park în cadrul Complexului Sportiv din municipiul Suceava, care prevede conform Planului Urbanistic Zonal aprobat în Consiliul Local, realizarea unei Săli Polivalente de 5.000 de locuri (care este la licitație pe data de 14.09.2021), realizarea unui stadion nou (care se află în Lista sinteză la Compania Națională de Investiții) și de asemenea este prevăzut realizarea unui Bazin de înot de nivel olimpic.

„Vrem să încadrăm acest bazin de nivel olimpic într-un Aqua Park. Așa cum se știe municipalitatea are o suprafață de 12 hectare de teren în Zona Metro, transferată de la Guvern cu destinația Complex Sportiv. Acest proiect se poate finanța pe Programul Operațional Regional 2021-2027, Axa nr.7 pe Turism pentru activități de recreere și activități sportive”, a declarat Ion Lungu.

Edilul a precizat că acest Aqua Park va cuprinde: bazin de nivel olimpic, piscine interioare și exterioare, pentru copii și adulți, tobogane și alte dotări.

Valoarea estimativă a acestui proiect este în jur de 8-10 milioane euro, cu termen de realizare în actualul exercițiu financiar al Uniunii Europene.

„Avem această obligație să facem pentru tinerii din orașul nostru un Aqua Park care să funcționeze pe întreaga perioada a anului, instalațiile fiind amplasate în spații acoperite. Ștrandul municipal (care este în curs de modernizare) va funcționa pe perioada sezonului cald, bazinele fiind descoperite și va avea tarife subvenționate. În prima ședință de Consiliu Local vom rectifica suma necesară pentru realizarea documentației (studiu de fezabilitate) în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici, să pregătim proiectul pentru fonduri europene”, a transmis primarul municipiului Suceava.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: