Asociația Institutul Bucovina a organizat un bootcamp pentru tineri în Vama FOTO

StiriActualitateAsociația Institutul Bucovina a organizat un bootcamp pentru tineri în Vama FOTO

Asociația Institutul Bucovina a organizat un bootcamp pentru tineri în Vama

În perioada 14-16 februarie, Asociația Institutul Bucovina a organizat un bootcamp pentru tineri. Evenimentul a avut loc în comuna Vama, Suceava, într-un cadru de poveste, fiind și prima întâlnire din cadrul proiectului Digital Works for Youth.

Pe durata celor trei zile, tinerii au interacționat cu mentori care îi ajută să își dezvolte competențele digitale și să își îmbunătățească perspectivele de angajare.

În prima zi, 16 tineri și toți atâția mentori au luat parte la sesiuni de cunoaștere, au ascultat un discurs susținut de Șerban Raia, au participat la activități interactive pregătite de doamna profesoară Maria Pavelescu și au încheiat cu momente de socializare și karaoke.

A doua zi a adus participanții și mai aproape de misiunea proiectului: sprijinirea tinerilor vulnerabili în dobândirea de competențe digitale și încredere în propriul viitor profesional. Tinerii și mentorii, sub îndrumarea lui Șerban Raia și a Mariei Pavelescu, au organizat sesiuni de grup despre temeri și așteptări. Apoi, s-au împărtășit povești inspiraționale, iar seara a urmat o sesiune de networking.

A treia zi, tinerii au scris câte o scrisoare pentru ei înșiși, scrisoare pe care urmează să o citească în viitor. Ei au primit certificate de participare și au aflat detalii despre următorii pași pe care îi vor urma.

Obiectivul Digital Works for Youth este de a sprijini tineri din grupurile vulnerabile ale societății, în special pe cei care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională (NEET), oferindu-le oportunități de mentorat, formare și interviuri rapide pentru a obține un loc de muncă.

Proiectul urmărește să îmbunătățească încrederea în sine, competențele digitale și oportunitățile de angajare a 600 de participanți, dintre care 120 urmează să fie îndrumați să își găsească un loc de muncă. Prin conectarea tinerilor cu angajatorii și oferirea de asistență personalizată, acest proiect îi ajută pe tineri să își modeleze în mod activ viitorul și este conceput pentru a fi implementat cu succes la nivel internațional.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI