Autoturism oprit cu dispozitiv tip SPIKE după ce un un tânăr din Dornești a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Șoferul avea permisul suspendat FOTO

Autoturism oprit cu dispozitiv tip SPIKE după ce un un tânăr din Dornești a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Șoferul avea permisul suspendat

În noaptea de 22 spre 23 martie, echipajele de ordine publică și rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, împreună cu polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au reușit oprirea, în condiții de siguranță, a unui autoturism cu utilizarea dispozitivului de oprire forțată tip Spike.

În seara de 22 martie, jurul orei 22.30, un echipaj de ordine publică aflat serviciul de patrulare pe bulevardul central din municipiul Rădăuți a observat un autoturism, având date cu privire la faptul că șoferul acestuia are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Polițiștii au efectuat imediat semnalul regulamentar de oprire cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare.

În aceste condiții echipajul de poliție a intrat în urmărirea autoturismului, concomitent, prin stațiile de lucru fiind alertate celelate echipaje din zona și fiind transmise semnalmentele autoturismului urmărit și toate aspectele de interes operativ în dinamică, cu indicarea locațiilor de deplasare.

Pe parcursul urmăririi au fost parcurse mai multe segmente de drum din zona urbană Rădăuți beneficiare de iluminat stradal, astfel încât polițiștii au reușit distingerea în habitaclul vehiculului urmărit a mai multor siluete de tineri, aspect ce a impus o analiză obiectivă a posibilității utilizării armamentului sau unui stil agresiv de abordare prin evaluarea posibilelor urmări.

În momentul în care autoturismul urmărit s-a apropiat de centura ocolitoare de la ieșirea din municipiul Rădăuți, au fost transmise prin stație toate datele necesare, în timp util, unui echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea care a desfășurat pe partea carosabilă dispozitivul de oprire forțată din dotare.

Astfel, s-a reușit perforarea tuturor celor patru anvelope ale vehiculului urmărit, fără incidente, acesta reușind să își continue deplasarea doar câteva sute de metri, fiind ulterior blocat de echipajul aflat în urmărire.

De la volanul mașinii a coborât șoferul  care a încercat să fugă, fiind însă identificat ulterior de polițiști în persoana unui tanăr de 22 de ani din comuna Dornești.

De asemenea, în interiorul mașinii au fost identificați alți trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 20 ani. 

Niciuna dintre persoanele implicate nu a suferit leziuni sau vătămări.

Șoferul de 21 de ani a fost testat cu aparatele drugtest și etilotest, rezultatele fiind negative.

După verificarea în bazele de date s-a constatat faptul că șoferul deține permis însă are dreptul de conducere suspendat în perioada 17 martie -14 iunie 2024 ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (cu permisul suspendat) urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră