Autoutilitară lovită de trenul Suceava-Putna. Două persoane au fost rănite și au fost transportate la spital FOTO

Autoutilitară lovită de trenul Suceava-Putna, în municipiul Rădăuți, luni după amiază.

În urma coliziunii au fost rănite două persoane, una dintre acestea rămânând încarcerată.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2) cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Cele două victime ( doi bărbați), conștiente și cooperante, au fost transportate la spital.

Un bărbat de 47 ani, din comuna Horodnic de Sus, conducea autoutilitara marca Citroen Jumper, pe strada Abatorului, din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare către strada Calea Cernăuți.

Ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, de la intersecția str. Calea Cernăuți cu strada Abatorului, conducătorul auto nu a respectat semnificația indicatorului STOP și nu s-a asigurat corespunzător, a pătruns pe calea ferată, moment în care autoutilitara a fost acroșată în partea laterală dreapta față de către trenul Regio Suceava-Putna. Trenul era condus de un bărbat de 24 de ani, din orașul Salcea.

În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată în gardul unui imobil, dar și în autoturismul marca Opel Astra, ce se afla parcat în curtea acestui imobil, rezultând avarii la locomotivă, cele două autovehicule și gardul imobilului.

De asemenea, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului autoutilitarei și a pasagerului de pe scaunul din dreapta față al acesteia, un bărbat de 43 ani, din comuna Horodnic de Sus. Cei doi răniți au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră