Bărbat din Zvoriștea reținut pentru înșelăciuni cu prejudiciu de peste 50.000 de euro

AcasăEvenimentBărbat din Zvoriștea reținut pentru înșelăciuni cu prejudiciu de peste 50.000 de...

Bărbat din Zvoriștea reținut pentru înșelăciuni cu prejudiciu de peste 50.000 de euro.

Bărbatul de 38 ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, folosind ca mijloace frauduloase contracte de prestări servicii și facturi proforme pentru vânzarea/achiziția unor piese de mobilier, a indus în eroare 11 persoane, prezentându-le ca adevărat faptul mincinos că le va executa și livra mobilerul comandat, în scopul de a obţine în mod injust plățile efectuate de părțile civile în avans, cauzând astfel un prejudiciu total în valoare de 279.600 de lei.

După documentarea activității infracționale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava au completat materialul probator și au dispus reținerea pentru 24 de ore față de un bărbat care a înșelat mai multe persoane, cauzându-le un prejudiciu de peste 50.000 Euro.

La data de 24 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au pus în executare doua mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Suceava, la imobilele amplasate în municipiul Suceava, locuinţă utilizată de suspectul în cauză, respectiv un bărbat de 38 de ani, cât şi la sediul unei unități economice pe care acesta o administrează în satul Dealu, comuna Zvoriştea.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul de 38 ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, în formă continuată (11 acte materiale).

Din cercetările efectuate și din materialul probator administrat, s-a stabilit că în perioada 22 februarie 2020 – 02 martie 2022, la intervale la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu intenţie directă, bărbatul de 38 ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, folosind ca mijloace frauduloase contracte de prestări servicii și facturi proforme pentru vânzarea/achiziția unor piese de mobilier, a indus în eroare 11 persoane vătămate, prezentându-le ca adevărat faptul mincinos că le va executa și livra mobilerul comandat, în scopul de a obţine în mod injust plățile efectuate de părțile civile în avans, cauzând astfel un prejudiciu total în valoare de 279.600 de lei.

Pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate, suspectul a promovat societatea comercială și în mediul on-line şi pe reţele de socializare unde a creat site-uri de vânzări, în cuprinsul cărora se prezenta în mod ireal drept producător naţional de mobilier din PAL şi MDF vopsit.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, dispozitive electronice şi documente contabile utile soluţionării cauzei.

De asemenea, după audierea suspectului s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 25 octombrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 38 de ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate cu respectarea tuturor garanțiilor procedurale pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând a se dispune prin unitatea de parchet competentă.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite