Bărbat reținut de polițiști pentru contrabandă cu țigări în urma unui control în trafic, la Vatra Dornei FOTO

Bărbat reținut de polițiști pentru contrabandă cu țigări în urma unui control în trafic, la Vatra Dornei.

Un echipaj de poliție rutieră, acționând în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, pe strada Podu Verde din municipiu, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturism.

După verificarea documentelor prezentate de conducătorul auto, s-a constatat că acesta este un bărbat de 54 de ani din comuna Grănicești.

Procedându-se la verificarea autoturismului, s-a constatat că acesta transporta mai multe pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Autoturismul a fost transportat la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, pentru o verificare amănunțită, în interiorul acestuia fiind identificate disimulate, dar și pe bancheta din spate a vehiculului, 49.780 bucăți țigări (2489 pachete de țigarete) de proveniență extracomunitară, cu o valoare de cca. 27.500 lei.

Cauza a fost preluată spre soluționare de către lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vatra Dornei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 3, raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.G. 54/2010 (infracțiunea de deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă).

Autoturismul în valoare de cca. 5000 euro a fost indisponibilizat.

Polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă față de bărbatul de 54 de ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră