Băut și fără declarație, un tânăr din Horodnic de Sus s-a ales cu o amendă uriașă

Duminică noapte, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani din comuna Horodnic de Sus.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că, autoturismul are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 14.12.2019, iar poliţa RCA nu este valabilă.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor OUG 195/02 R și Legii nr. 132/2017, cu amendă în cuantum total de 2.305 lei, poliţiştii luând și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

De asemenea conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 20.000 lei, conform OM 3/2020 și OUG 1/1999 deoarece nu a putut prezenta declarația pe proprie răspundere completată în prealabil, care să justifice motivul deplasării.

Totodată şi un bărbat de 22 de ani din comuna Horodnic de Sus, pasager în autoturism, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, conform OM 3/2020 și OUG 1/1999.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră