Beat la volan, un bărbat din Pârteștii de Sus a fugit de poliție și a fost prins după o urmărire ca în filme

Stire din :

Bărbatul de 30 de ani, din Pârteștii de Sus, și-a abandonat mașina pe peronul gării și a fugit spre pădure.

În noaptea de miercuri spre joi, în timp ce lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Cacica, pe DJ 178 A, în localitatea Pârteștii de Sus, la aproximativ 50 metri de pasajul căii ferate, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare.

După efectuarea semnalului de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea pe DJ 178A, direcția Pârteștii de Sus spre Pârteștii de Jos, mărind totodată viteza.

Echipajele de poliție au procedat la urmărirea autovehiculului respectiv, până în zona gării Cacica, aici, fiind singur, conducătorul autoutilitarei a abandonat mașina pe peronul gării, fugind spre o zona împădurită. S-a continuat urmărirea acestuia, pedestru, pe o distanță de 150 metri, reușindu-se prinderea și imobilizarea celui în cauză.

După imobilizare, s-a procedat la legitimarea conducătorului auto, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat de 30 ani domiciliat în satul Pârteștii de Sus.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul respirat, ulterior fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :