Beat și fără permis, un tânăr a distrus cu mașina un gard

Beat și fără permis, un tânăr a distrus cu mașina un gard. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

În data de 19 noiembrie, în jurul orei 15.00, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei, care se afla în serviciul de patrulare, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a constatat că pe DN 18, pe raza comunei Ciocănești, sat Botoș, un autoturism a acroșat și distrus un gard.

Lângă autoturism se aflau doi tineri de 19 și respectiv 20 de ani, din comuna Ciocănești. Polițiștii au stabilit că cel din urmă era la volan în momentul producerii accidentului.

În urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Acesta a fost testat atât cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, cât și cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au stabilit că mașina aparține tânărului de 19 ani care, deși știa faptul că amicul său nu posedă permis de conducere i-a încredințat-o pentru a o conduce.

Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, în vederea prelevării de probe biologice. În urma accidentului nu au rezultat victime omenești.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile „conducere fără permis”, „conducere sub influența alcoolului” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu posedă permis”.

Față de tânărul de 20 de ani s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea în arestul IPJ Suceava.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: